maandag 17 september 2007

Nieuwjaarsduik

Afgelopen zaterdag werd er op strand Nulde een nieuwjaarsduik georganiseerd door Isreality, de jongerenafdeling van Christenen voor Israël.
Er waren zo'n 60 jongeren uit vele delen van Nederland en uit veel verschillende kerkgenootschappen aanwezig in de late middag van de 3e dag van het Joodse jaar 5768.
Na een korte toespraak over het gedeelte uit Leviticus 23 en de betekenis daarvan voor het Joodse volk werd door de klanken van een ramshoorn het startsein gegeven voor de duik. Na de duik werd er door een aantal nog waterpolo en voetbal gedaan, terwijl door anderen de tafels gevuld werden met meegebrachte etenswaren voor een gezamenlijke maaltijd. Vele kwamen om hun verbondenheid met het Joodse volk weer te geven.
Een van de aanwezigen vertelde mij dat ze de volgende ochtend avondmaal hielden en dat dat heel goed aansloot op de uitleg van de eerste 10 dagen van het Joodse jaar, waarvan de 10e beter bekend is als grote verzoendag. Ikzelf vond heel veel terug in de preek die br. v/d Bosch de volgende ochtend aan ons doorgaf. De zegeningen die je mag ontvangen na berouw en bekering en de verzoening door het bloed van Jezus Christus.

Egbert

Geen opmerkingen: