donderdag 6 september 2007

Bidden

(Hebr.9:24) Christus is immers niet binnengegaan in een heiligdom dat door mensenhanden is gemaakt, in de voorafbeelding van het hemelse heiligdom, maar in de hemel zelf, waar hij nu bij God voor ons pleit.

Jezus Christus is niet dood. Hij leeft. Hij is opgestaan uit de dood en vandaag leeft hij aan de rechterhand van God. En wat doet Hij daar? Wat is de ‘taak’ van Jezus in de hemel? Relaxen? Genieten van hemelse wijn en engelenzang? Zou de ellende op aarde Hem nog raken? Zou hij te midden van die heerlijke hemel ook maar een moment aan jou en mij denken?

De bijbel geeft ons antwoord. Jezus is zeker niet ‘met pensioen’ gegaan. Hij staat nog middenin een unieke bediening. En dat is de bediening van bidden en pleiten (=opnemen) voor ons. Jezus is betrokken bij wat er op aarde gebeurd! Hij weet precies wat er in ons leven en de wereld gaande is. En hij bidt voor ons. In de moeite die we kunnen hebben. In de verleidingen van elke dag. Hij bidt! Hij is betrokken. Als mensen Hem bekend maken, werkt Hij mee. Door te bidden. Hij pleit als advocaat bij God voor mensen.

Daarin mogen we Hem volgen. Deze week vertelde een collega me iets dat me echt aansprak. Ze zei: “Jezus is het hoofd en wij (christenen) zijn SAMEN Zijn Lichaam op aarde. Wij voeren als lichaam uit wat het hoofd wil. Dat geldt ook voor gebed. Dus… Jezus bidt in de hemel. En wij bidden op aarde MET HEM MEE. We bidden niet alleen. Hij bidt ook. Dus als wij bidden voor zieken, voor mensen in nood, voor ongelovige vrienden, voor de wereld dan zijn we MET HEM VERBONDEN. Teamwork.
Jezus wil graag dat Zijn kinderen bidden. Dat we, net als onze meester, betrokken zijn bij onze omgeving en dat we leren pleiten voor anderen.

Wil jij bidden dat God door elk concert en elke spreekbeurt tot Zijn doel komt. Bidt voor de bezoekers, de gemeenten, de band, voor mij en Susanne. Wij kunnen echt niet zonder. Bidt met ons mee dat velen Gods licht zullen zien de komende tijd. Zijn Naam is Jezus.

Uit de nieuwsbrief van Martin Brand

Geen opmerkingen: