
Ingrediënten (4 pers.): 400 a 500 g. kipfilet; 125 g. gedroogde abrikozen; 50 g. boter; 1 flinke ui; 1 teen knoflook; zout en peper; 1 theel. kaneel; 1 theel. kerrie; 1 bl. tomatenpuree; 2 theel. citroenmelisse; 50 g. gepelde walnoten; 2 eetl. room (of wat meer)
Bereiding: Bij AH zijn de gedroogde abrikozen al voorgeweekt te koop. Heb je die niet dan moet je de abrikozen een nachtje laten weken. Snijd de kipfilet in mooie stukjes. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Halveer de abrikozen. Hak de walnoten grof. Bak de kip in de hete boter goudbruin. Voeg de ui en knoflook u.d.k. toe en zout en peper. Laat de kaneel en kerrie ook meefruiten. Voeg na een tijdje de tomatenpuree toe, ook even mee laten fruiten en dan een scheut water, ongeveer 2 dl. (eventueel kun je het weekwater van de abrikozen gebruiken). Voeg abrikozen en citroenmelisse toe en laat alles 30 min. stoven. Roer er van het vuur af de noten en room bij. Lekker met witte rijst en een knapperige salade.
Overgenomen van snelklaar.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten