woensdag 17 februari 2010

Ademloos een blad omslaan...

De ECG-bibliotheek heeft weer een aantal nieuwe boeken. Een psychologische roman, een romantisch verhaal, een thriller en een historische roman. Voor elk wat wils dus. Het lenen van een boek kost € 0,50.

Verscheurd - Thomas Teglgaard

Sebastian Nedergaard is een succesvolle psychiater en gelukkig met zijn vrouw en drie kinderen. Totdat er een nieuwe patiënte wordt opgenomen op zijn afdeling. Johanne is op het eerste gezicht psychotisch, maar er lijkt meer met haar aan de hand, iets wat Sebastian met al zijn vakkennis niet kan verklaren. Een medepatiënt die lijdt aan een depressie, Cornelius Kappelgaard, meent wel te weten wat Johanne mankeert. Hij is zendeling geweest in Afrika en heeft hij daar veel gezien van de macht van de duivel. Daarom veronderstelt hij dat Johanne in de macht is van een kwade geest. Dat strookt absoluut niet met Sebastians overtuiging: hij gelooft niet in God en ook niet in bovennatuurlijke machten. Met de komst van deze twee patiënten komt Sebastians leven in een stroomversnelling. Terwijl zijn huwelijk ten onder gaat aan zijn carrière, lijkt hij zijn carrière op het spel te zetten door zich in te laten met bovennatuurlijke zaken.

Soul tracker - Bill Myers

David Kauffman kan niet verwerken dat zijn dochter zelfmoord heeft gepleegd. Hij probeert concact met haar te zoeken. Hij ontmoet Gita, een christen en werkzaam bij een organisatie die zich bezig houdt met wetenschappelijk onderzoek. In een 3d wereld lijkt het alsof David zijn overleden dochter ontmoet. Maar in plaats van hem te helpen, blijkt deze organisatie iets te maken te hebben met de dood van zijn dochter. Een christelijke thriller.


Vuurkroon - Craig en Janet Parshall

Schotland, 1546. Het Schotse volk verlangt naar vrijheid en rebelleert. De boodschap van de protestanten brengt het land in beroering. Hun leiders belanden als ketters op de brandstapel. Ransom Mackenzie sluit zich aan bij de protestantse rebellen en droomt van grootse heldendaden. De opstand wordt echter neergeslagen, zijn vader wordt gearresteerd voor het drukken van bijbelteksten in de volkstaal, en Ransom vlucht. Hij krijgt de kans om samen te werken met zijn vroegere leermeester, John Knox. Maar dan moet Ransom kiezen tussen zijn trouw aan de zaak van Knox en zijn liefde voor een onbereikbare vrouw. Wat is uiteindelijk het diepste verlangen van zijn hart?

Het dagboek van een dienstmeisje - Gilbert Morris


Als haar moeder overlijdt vertrekt Gervase naar Londen. Ze gaat er werken als dienstmeisje in het huishouden van de adelijke familie Wingates. Daar ontmoet ze Davis, de oudste zoon van de Wingates. Gervase voelt een diepe genegenheid voor Davis, maar ze beseft dat haar liefde voor hem geen kans heeft. Als Davis met een ander trouwt, verlaat Gervase met pijn in haar hart het huis van de Wingates. Ze gaat werken bij een bijzondere vrouw: Florence Nightingale. Samen met haar vertrekt ze als verpleegster naar de Krimoorlog. In de nachtmerrie van de afschuwelijke oorlog wordt haar geloof in God verdiept. Ze wordt voorbereid op wat nog voor haar ligt: een tijd waarin zij en Davis elkaar weer zullen ontmoeten. Een tijd waarin zij hem zal moeten beschermen tegen een gevaar dat ze nu nog niet kent, en dat hen beiden zal achtervolgen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb 'Verscheurd' in een adem uitgelezen en nu is Gijs er mee bezig. Bedankt voor het bericht, Conny. Jeanette vdR