zaterdag 13 februari 2010

Jezus zien en ervaren

Morgen start een periode van zeven weken waarin we bezig gaan met het gedachtengoed van John Piper. De preken op zondag zullen passen binnen het thema. Door de weeks zijn er kringen waar een dvd wordt bekeken en aan de hand van een werkboekje vragen worden beantwoord. De kringen zijn op diverse plaatsen en tijden. Voor degene die daar behoefte aan hebben, is er nog verdiepingsstof. Vanaf volgende week is er op zondagavond een informele inloop om nog eens rustig door te praten over het onderwerp. We maken gebruik van het boek Jezus zien en ervaren. Het is voor tien euro te koop bij de boekentafel.


Te lezen op de achterkant van het boek:

In Jezus komen zeer uiteenlopende eigenschappen samen. Hij verblufte de theologen van zijn tijd vanwege zijn wijsheid, maar was eenvoudig genoeg om kinderen te boeien. Hij kon met één woord de storm stillen, maar sloeg zijn tegenstanders niet met bliksem. Hij liet zich door de Romeinse machthebbers kruisigen, maar de dood kon Hem niet houden.
Het heerlijke van Jezus Christus is dat zijn voortreffelijkheden volmaakt tegemoet komen aan onze complexe tegenstrijdigheden.

We laten ons op deze ontdekkingstocht meenemen door John Piper om deze uitermate boeiende Man, die God en mens is, beter te leren kennen. Een reis met diepgang, die kan uitmonden in ongelofelijke blijdschap.

Geen opmerkingen: