woensdag 24 oktober 2007

Schrijfactie Women to Women

Schrijfactie voor weduwe Pauline Ayyad
“Rami diende mensen zoals Jezus zou doen”

Op zondagmorgen 7 oktober ging er een schok door de christelijke gemeenschap in Gaza: Rami Ayyad (30) werd dood aangetroffen in de boekwinkel van het Bijbelgenootschap.

Hij liet een vrouw, Pauline, en twee kleine kinderen, Georg (2 jaar) en Sam (9 maanden), achter. Pauline is vijf maanden zwanger van hun derde kind. Zij lijdt enorm onder het verlies van haar man. Zij heeft troost en gebed nodig. Tijdens de begrafenis viel zij flauw.
Op vrijdag 5 oktober merkte Rami Ayyad dat hij achtervolgd werd door een auto zonder kenteken. Zaterdagmiddag werd hij vermist en het werd duidelijk dat hij ontvoerd was. Zijn moeder, Anisa, vertelde dat ze een telefoontje van hem had gehad nadat hij ontvoerd was. “Hij zei dat hij voor twee uur bij ‘die mensen’ zou zijn. Als hij dan niet terug zou zijn, zou hij een lange, lange tijd niet terugkomen,” vertelt Anisa.
De volgende zondagmorgen werd zijn lichaam gevonden. Men neemt aan dat hij gefolterd is. Hij kwam om het leven door een schot in zijn hoofd. Een deskundige van Gaza’s Shifa Ziekenhuis zei dat hij ook een aantal keren met een mes gestoken is.
De moordenaars zijn tot nog toe onbekend. Ayyad is meerdere malen bedreigd met de dood door anonieme, boze mensen en hij was bezorgd over de consequenties hiervan voor de bijbelwinkel. De winkel werd in april dit jaar nog getroffen door een bomaanslag.
Rami Ayyad was een geliefde medeweker van het Bijbelgenootschap. Simon Azazian, de woordvoerder van het Bijbelgenootschap, zei: “Rami was een vriendelijke en zachtmoedige man. Hij glimlachte altijd. Hij was het gezicht van onze bijbelwinkel. Hij ontving mensen en diende hen zoals Jezus zou doen.”

Bovenstaand verhaal is één van de vrouwen waar we morgenochtend tijdens het vrouwencontact voor willen bidden en kaarten aan willen schrijven.

Geen opmerkingen: