maandag 1 oktober 2007

Kinderboekenmaand

Vandaag start de kinderboekenweek met als thema 'geheimen'. Er zijn natuurlijk veel prima kinderboeken, maar toch was ik ook weer geschrokken van een aantal uitspraken in de kinderboekenweekkrant die door de scholen werd uitgedeeld.

'Tjibbe Veldkamp neemt je in SMS mee in de wereld van seances en geestenoproepers.'

Paul van Loon vertelt over zijn huisvampier Dorian die hem de opdracht geeft: 'Je moet de Griezelbus 7 gaan schrijven, anders gebeurt er iets onaangenaams.'

'Ooit was prinses Anna een levende prinses maar nu is ze een handvol botten', schrijft Rindert Kromhout in 'Het geheim van de afgebeten vingers'.

Genoeg voorbeelden om duidelijk te maken waarom de christelijke wereld zelf met een kinderboekenmaand komt. Het thema van 2007 is Ontdekt. Er zijn drie leuke kinderboeken geschreven voor diverse leeftijdsgroepen.

Voor de kleintjes is er het prentenboek 'Sneeuwsporen', geschreven door Jolanda Dijkmeijer. Het boek kost 4 euro 50.
Voor de kinderen van 6 t/m 8 jaar is er 'Speurders in de speeltuin' van Liesbeth van Binsbergen te koop voor 3 euro 50.
'Gijzeling op Rheinstein' is een spannend boek voor de jeugd van 9 t/m 13 jaar. Het is geschreven door Johannes Visscher en kost 3 euro 50.

Aansluitend op dit thema is het boek 'De jutters van Schiermonnikoog' verschenen. Het zijn korte verhalen geschreven door diverse bekende en onbekende schrijvers voor kinderen vanaf tien jaar. Het is te leen in de bibliotheek van de ECG.

Geen opmerkingen: