donderdag 18 september 2008

Persberichtje

Moordgevallen in kerk

UITHOORN – In het weekend van 12 tot en met 14 september zijn er 11 moorden gepleegd in het kerkgebouw van de ECG (Evangelische Christen Gemeenschap). Er werd een jeugdweekend gehouden met jongeren van de ECG en ACG (Aalsmeerse Christen Gemeenschap). Het thema van het jeugdweekend was: ‘MOORDWAPEN, het mysterie ontrafeld…
De moorden waren een spel en zijn met waterpistooltjes gepleegd.

Het doel van het spel was om zoveel mogelijk naamkaartjes te verzamelen. Iedereen kreeg een kaartje met een moordopdracht. Na het plegen van de moord kreeg je het naamkaartje van het slachtoffer, waarop ook weer een nieuwe “moordopdracht” stond. Je vermoordde iemand door diegene te bespuiten. Degene die aan het einde van het weekend de meeste moordopdrachten vervuld had, was de winnaar. De winnaar kreeg een groot waterpistool.
Het onderwerp van het weekend ging niet alleen maar over waterpistolen. “Het mysterie” ging over wie Jezus vermoord heeft. Maar de jeugd kwam erachter dat in de bijbel staat dat niemand dat gedaan heeft, maar dat Jezus zichzelf gegeven heeft. Dit gaf de oplossing van “het mysterie”.
Zondag om 17.00 uur moest iedereen weer naar huis. Volgens de leiding was het een geslaagd weekend!

Geschreven: Suzanne Filius, 15 september 2008

1 opmerking:

Anoniem zei

wat ik zocht, bedankt