zaterdag 2 januari 2010

Terugblog

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen. Oudejaarsavond hebben we met elkaar avondmaal gevierd. Zo op de rand van 2009-2010 kan ik het niet laten om een beetje terug te kijken. Wat hebben we afgelopen jaar allemaal meegemaakt als ECG?
Natuurlijk kun je dan even terugscrollen op de blog. Dan zie je dat we begin van het jaar met elkaar geschaatst hebben op natuurijs. Misschien kan dat dit jaar weer... Br. Henri Koehorst legde zijn taak als oudste neer. Gelukkig bleef hij nog wel in de gemeente en preekt hij regelmatig. Zoals al vele jaren achter elkaar werd ook dit jaar in de voorjaarsvakantie de vakantiebijbelclub gehouden.
De organisatie voor 2010 staat alweer in de startblokken voor komend voorjaar.
In maart keken we gezellig met elkaar naar de film Amazing Grace. Met Pasen hadden we een heerlijke lunch. In de zomermaanden kwamen de jongeren voor de ECG uit bij een beachvolleybaltoernooi. In hetzelfde weekend was de Nacht van Gebed waar we baden voor onze vervolgde broeders en zusters. De kinderen van de zondagsschool gingen met elkaar naar het Amsterdamse Bos. En de oudere jeugd sloot het seizoen af met een BBQ.
Na de zomerstop brachten we met een groepje een bezoekje aan br. Johan Koopman in Luxemburg.
De laatste maand van vorig jaar begon met een doopdienst. Br. Piet van de Lugt sprak op een thema-avond over Israƫl en de Bijbel. Er was een evangelisatie-actie met aansluitend een feestelijke maaltijd op de zaterdag voor kerst.
Het jaar was voor sommigen fijn, maar voor anderen was het een moeilijk jaar. We verloren mensen, mensen gingen weg uit onze gemeente. Maar er werden ook baby's geboren en nieuwe mensen voegden zich bij ons.
In het voorjaar van 2010 gaan we bezig met 'Jezus zien en ervaren'. Ik hoop dat het de gemeente opbouwt en dat we ons oog gericht zullen houden op Degene die ons samenbindt.

Geen opmerkingen: