vrijdag 24 april 2009

Ronald Lammers stapt op bij Sterke Toren

Stichting De Sterke Toren gaat verder zonder Ronald Lammers. De gemeentestichter uit Venray gaat zelfstandig verder, meldt hij in de jongste nieuwsbrief van de stichting. Die blijft het werk van zendeling Johan Koopman vanuit Wincrange in Luxemburg ondersteunen.

Ronald Lammers en Johan Koopman gingen ruim twintig jaar geleden samen aan de slag in Zuid-Limburg. Dat leidde tot de stichting van een evangelische gemeente in het toeristenplaatsje Valkenburg. In 1996 verhuisde Ronald Lammers, inmiddels gehuwd met Jetty, naar Venray om daar gemeentstichtend werk te doen. Johan Koopman bleef de gemeente in Valkenburg dienen, totdat voor hem een bediening begon in Noord-Luxemburg. Inmiddels is Lammers ook actief in Venlo.

Over en weer waren Lammers en Koopman bij elkaars bedieningen betrokken. “Toch groeiden er ook verschillen tussen ons”, zegt Ronald Lammers. “We wilden allebei ons werk doen in afhankelijkheid van de Heer. Maar in de wijze waarop we dit werk wilden doen waren we soms te belerend naar elkaar. Ik ervaar dat ik de afgelopen tijd Johan te dicht op de huid heb gezeten in hoe hij zijn zendingswerk naar mijn mening inhoud zou moeten geven. Tja, je kent elkaar zo goed.”

De afgelopen jaren leidde dat tot toenemende spanningen die niet alleen de werkrelatie onder druk zetten, maar uiteindelijk ook de vriendschap leek te gaan aantasten. Juist om dat laatste te voorkomen hebben Lammers en Koopman besloten elk hun eigen weg te gaan. Geen gemakkelijke stap, vindt Lammers, “maar voor de toekomst van onze vriendschap is dit een belangrijke stap.”

Hij heeft inmiddels zijn taak als secretaris van stichting De Sterke Toren neergelegd en beraadt zich op volgende stappen, zoals hoe hij en gebedsbrief onder zijn achterban kan verspreiden. Dat gebeurde tot nog toe via de nieuwsbrief van stichting De Sterke Toren. Zijn plaats als secretaris wordt voorlopig waargenomen door Dick Vegter uit Roermond.

Overgenomen van: http://www.manna-vandaag.nl/

Geen opmerkingen: