dinsdag 24 februari 2009

Je telt mee

De kinderen konden niet wachten tot de deur open zou gaan. Enthousiast stormden ze naar binnen. Eerst even inschrijven en om tien uur begon het programma in de grote zaal. De muziekgroep zong gezellige liedjes met veel gebaren. Toen was het tijd voor een kort toneelstukje. De bal van Anne en Alice ging kapot en ze fantaseren over een machine die kapot speelgoed weer heel kan maken. Een verstrooide professor wil hun idee uit gaan voeren. Boodschap: je (idee) telt mee. En zoals de professor op zoek was naar jong talent, gaat een vrouw op zoek naar haar verloren muntje. Ze vindt het heel belangrijk om het verloren muntje te vinden en zo zijn wij ook belangrijk voor God. Als ze het gevonden heeft, viert ze feest, en dat doet ze niet alleen...


Nadat de kinderen de Bijbeltekst gehoord en gezongen hebben, is het tijd om uit elkaar te gaan. Sommige kinderen vertrekken op speurtocht door het dorp. Andere maken heerlijke hapjes en fruitspiesjes, waarvan later iedereen mag proeven. Groepen 1 tot en met 3 knutselen, kleuren en plakken een mooie tekening met luikjes, waarachter ze zelf een 'muntje' verstoppen. Groep 4 maakt een geldbuideltje. Tijdens het werken krijgen ze een beker limonade met wat lekkers uitgedeeld. Als alles klaar is, verzamelen we weer in de grote zaal.
We zingen nog een paar liedjes en doen een quiz, waarbij de jongens tegen de meisjes moeten strijden. Dan is het tijd om te kijken wie er geraden heeft hoeveel snoepjes erin de pot zitten. Als laatste is er nog de raadplaats. De gelukkigen mogen aan een touwtje trekken, waar een klein kadootje aan hangt. De ouders zijn intussen al gearriveerd en nemen hun enthousiaste kinderen weer mee naar huis. Morgen weer een nieuwe dag.

Geen opmerkingen: