vrijdag 23 november 2007

Weekend tip



Bij Videoland op de Wilhelminakade in Uithoorn vind je niet alleen harde actiefilms of romantische komedies, maar er staan ook christelijke films op de plank. Kijk eens bij uw eigen videotheek.

The Last Sin Eater een verfilming van het boek van Francine Rivers dat wij in het Nederlands kennen als De laatste zondeneter. Het verhaal speelt zich af in 1850 en gaat over het tienjarige meisje Cadi dat van haar zonde af wil komen. De mensen geloven dat daar maar een manier voor is en dat is via de zondeneter, die daar wel wat voor terug vraagt. Als Cadi op zoek gaat naar deze zondeneter, ontdekt ze geheimen uit het verleden. Tegelijk leert ze dat er een andere weg is.
Noortje van Middelkoop heeft met haar panfluit een muzikale bijdrage geleverd aan de film. Het drama duurt 117 minuten en is voor twaalf jaar en ouder.

Ook is er Perfect Stranger over de succesvolle advocate Nikki Cominsky (Pamela Brumley). Ze zit niet zo lekker in haar vel. Haar man (Dennis Martin) is een echte workaholic, de buren zijn bemoeiziek en de zaken gaan slecht. Als ze op haar bureau een uitgenodiging voor een diner vindt, denkt ze dat het om een verzoeningspoging van haar man gaat. Eenmaal aangekomen in het restaurant, blijkt de invitatie echter te komen van een vriendelijke vreemdeling!
Ook deze film is gebaseerd op een boek: Dinner with a Perfect Stranger van David Gregory. De film duurt 87 min. en is geschikt voor 12 jaar en ouder.

Dan is er nog de film Hidden Secrets over Chris Hayden. Na zijn zelfmoord ontmoeten negen vrienden elkaar na lange tijd weer bij zijn begrafenis. Herinneringen worden opgehaald en relaties aangehaald, maar al snel nemen de onderlinge spanningen toe wanneer ook hun diepste geheimen worden blootgelegd. Ondertussen wordt ieders geloof op de proef gesteld wanneer de meningen over wereldvisie, levensstijl en persoonlijke passies botsen. Het is een verhaal over liefde, vriendschap, en geloof. De film duurt 90 min. en is vanaf 12 jaar.

The Nativity story vertelt het bijbelse verhaal van Jozef en Maria. Het verhaal begint twee jaar voor de geboorte Jezus en neemt de kijker mee op de reis naar Bethlehem. Voor een geloofwaardig beeld zijn er opnames gemaakt in een authentiek dorpje in Italie en Marokko. Deze film duurt 101 min. en wordt aangeraden vanaf 6 jaar. De EO heeft de filmrechten gekocht.

1 opmerking:

Jeanette zei

Bedankt Connie, voor de tip. Zeker iets om aan te denken met de aankomende vakantie periode!